Vind hier alle nieuwtjes

 

3- 10-2021

Nieuw clubblad staat online!

• Na het overlijden van onze voorzitter Bertin Ryckeghem heeft het clubbestuur unaniem beslist dat Martin Hommez de nieuwe voorzitter wordt.

 

• De wandelkalender 2022, Walking in Belgium, uitgave van WANDELSPORT VLAANDEREN is op druk: wie die wil, reserveert best een exemplaar op voorhand want we hebben er maar een beperkt aantal in bestelling. De prijs voor deze wandelkalender blijft € 8.

 

• Voor leden die korting krijgen als medewerker aan een tocht gelden deze 3 organisaties: de Rookoptocht van 2020, en de Witsoone- en Frontieretocht van 2021.

 

Gezocht: enthousiaste nieuwe medewerkers

Leve het wandelen!

Maar iedere organisatie vraagt inzet van bestuur en medewerkers. Om de toekomst van onze club veilig te stellen, willen we graag onze ploeg medewerkers verruimen. Ben je bereid om toe te treden tot onze toffe ploeg medewerkers, neem dan contact op: secretaris@witsoonestappers.be ofwel +32 472 21 27 01 (Erik) of bij een van de andere bestuursleden, alvast bedankt. •

 

Betreft het clubkampioenschap: we hebben beslist dat we voorlopig geen klassement opmaken aangezien ook in dit wandeljaar, afgesloten op 21 juli, er maar een heel beperkt aantal officiële tochten zijn kunnen doorgaan

19-9-2021.

• Wat met de Wandelboekjes Limited Edition? De lopende actie om stempels te verzamelen voor een poncho of rugzak is verlengd tot einde 2021. Alleen op officiële tochten van Wandelsport Vlaanderen met betalende inschrijving kan men stempels verzamelen. Nu zijn ook de afhaalpunten bekend waar je het speciaal wandelboekje Limited Edition met voldoende aantal stempels kan inleveren voor het geschenk dat bij het aantal stempels hoort. Dichtbij zijn dat Oostende op zondag 14 november en Ieper op zaterdag 11 december.

 

 

• Normaal deden we we in september onze 3-daagse clubreis naar Ost-Friesland maar deze is nu verplaatst naar 25-26-27 maart 2022.

Er zijn nog steeds enkele plaatsjes beschikbaar.

• De Covid-19 crisis is nog niet voorbij. Stilaan zien we licht aan het eind van die lange tunnel. Maar we blijven voorzichtig en houden vol en hopen dat het niet meer fout loopt. Maar mogen gaan wandelen is weer volop aan de orde. Vanuit Wandelsport Vlaanderen komt dit vanaf 1 januari 2022 ten goede aan alle clubs. Er komt een nieuw clubkampioenschap in vervanging van het vroegere wisselbekerklassement. Clubs zullen onderverdeeld worden volgens ledenaantal. Meer informatie komt er nog later maar het bijzonderste zal zijn dat wanneer je gaat wandelen naar een georganiseerde wandeling, je punten kan sprokkelen voor je club: 1 punt voor een gewone tocht, 2 voor een bonustocht, 3 op een regionale wandeldag en 5 op een nationale wandeldag.

 

• Aan de leden die hun lidgeld hernieuwen voor 2022, geven we geen nieuwe lidkaart, maar wel een hernieuwingsbrief als betaalbewijs, de huidige PVC lidkaart blijft op die manier geldig. Samen met de brief krijg je ook het mutualiteitsattest 2022 (lidgeld komt in aanmerking voor volledige terugbetaling bj de meeste mutualiteiten). Dit attest is reeds ten dele ingevuld en moet door het lid aangevuld worden. Het is belangrijk dit attest pas in te dienen bij de mutualiteit vanaf 1-1-2022. Voor wie pas nu bij de club komt wordt een lidkaart afgedrukt (op de speciale lidkaartbrief), dat is een tijdelijke lidkaart. 1 à 2 Maanden na aanmelding krijgt het lid dan automatisch een PVC lidkaart opgestuurd vanuit Wandelsport Vlaanderen. Na ontvangst dient de voorlopige kaart vernietigd te worden.

 

• Ondanks de mindere inkomsten door het niet doorgaan van enkele van onze tochten in 2020 en 2021 blijft het lidgeld voor 2022 bepaald op € 13, voor kinderen tot 12 jaar is dat € 8, spotgoedkoop wanneer je het vergelijkt met de lidgelden van andere sportfederaties. Normaal mogen we de nodige documenten twee dagen voor de Frontieretocht afhalen op het kantoor van Wandelsport Vlaanderen in Maldegem. Zo kunnen jullie het lidgeld op de tocht vereffenen, dat spaart ons veel bijkomende administratie uit. Op onze komende Frontieretocht zullen de nodige documenten dus in principe al beschikbaar zijn.