Onze tochten

 

Woensdag 21 juli 2021

35e Witsoonetocht Krombeke

De kogel is door de kerk! Onze Witsoonetocht op 21 juli gaat nu definitief door. Door de grote verbouwingswerken aan het OC De Bampoele In Krombeke. zal er dit jaar gestart worden vanuit het OC de Croone, Provenplein 29 te Proven.

Alles zal heel veilig verlopen en alle maatregelen moeten strikt opgevolgd om er een heel veilige editie van te maken. Het protocol zal gevolgd worden volgens de dan geldende maatregelen. Niet alles zal al mogen, maar we blijven positief.

We zijn nog volop bezig met de voorbereiding, maar we zullen een heel ruim aanbod aan afstanden voorschotelen om voldoende spreiding en afstand tussen de wandelaars te kunnen respecteren.

De afstanden zijn; 4,5 - 8,5 - 13,0 - 15,0 - 19,6 - 26,1 - 32 km

Het zal een tocht worden langs zeer rustige wandelwegen door Bardelenbos en omgeving, de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, het Sint-Sixtuswandelpad, door het Loviedomein met het bos 't Jagershof, en het gehucht 't Vogeltje. Bovendien laten we de wandelaars kennismaken met stukken van de nieuwe wandelroute 'Provenade' die je langs hoppevelden en kleine weggetjes naar de vergeten bosjes van Proven en Krombeke leidt.

Enkel de kortste afstand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Inschrijving leden € 1,5/Inschrijving niet-leden: € 2

Startplaats:   OC De Croone

                      Provenplein 29

                       8972 Proven

Zondag 31 oktober 2021

29e Frontieretocht in Watou

 

 

Startplaats ligt pal aan de grens met Frans-Vlaanderen, ideaal om soms flirtend over de Schreve van Frans-Vlaanderen te gaan. Brouwers- en kunstdorp Watou, Smouthoukpad, Warandepad, het Helleketelbos. Aanrader als je houdt van rust, gezonde lucht, natuur in herfsttooi!

Er worden afstanden voorzien tussen 7 en 28 km, waarvan minstens één toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Startplaats:   OC De Bollaard

                   Winnezeelestraat 18

                   8978 Watou

Woensdag 16 februari 2022 

16e Rookoptocht in Reningelst

 

Telkens een hertekende rustige wandeltocht in en om Reningelst en naar gehucht De Brabant (op grondgebied Westouter). Lichtgolvend parcours tussen Poperinge en Heuvelland met ommetje over de Franse grens. Ruime verzorgde rustpost.
Er worden afstanden voorzien tussen 5 en 24 km zodat er voor elk wat wils is, waarvan minstens één toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens

Startplaats:    Zaal Rookop

                     Heuvellandseweg 1B

                     8970 Reningelst

zondag 10  april 2022

31e Hoppelandtocht Poperinge

Echte aanrader voor wie houdt van gezonde lucht, natuurschoon en het goede leven! De Groene Ruimtewandeling, speelbos, stadspark Poperinge, Quintens wandelpad, Molenwegelpad, unieke hoppestreek, wandelgebied 't Reepje. Ruime verzorgde rustposten.

 

 

Startplaats:   Sint-Janscollege

                    Burgemeester Bertenplein 32

                    8970 Poperinge