Onze tochten

 

zondag 10 april 2022

Hoppelandtocht Poperinge

 

Op zondag 10 april organiseren wij, onze 30ste Hoppelandtocht te Poperinge, de hoppestad, hoofdstad van het goede leven, een echte aanrader voor wie houdt van gezonde lucht en natuurschoon. Poperinge is de hop-en bierstad. Wie Poperinge binnenrijdt, ziet ze al snel staan, de hoge palen kenmerkend voor de hopteelt. De vele hopvelden vormen het landschap in deze hoppestreek, met maar liefst 156ha verdeeld over de vele Poperingse hoptelers.

Volgens de gekozen wandelafstand kom je o.a. volgende zaken tegen, het Weeuwhof, we verkennen ook het prachtig Burggraaf Frimoutpark.  Het Burggraaf Frimoutpark, vernoemd naar de eerste Belgische astronaut en ereburger van de stad Poperinge, sommige afstanden komen voorbij zijn ouderlijke woning waar thans het hoppemuseum gevestigd is.

 

We maken kennis met enkele klinkende toeristische plaatsen , enkele historische “achterwegels", het Quintenswandelpad en het Tsjoekebos (jong speelbos vlak naast de Vleterbeek) dat brengt je meteen in het groene en landelijke deel van de tocht.

De Vleterbeek, is een snelstromende beek die ontspringt aan de Catsberg in Frankrijk en via Abele Poperinge binnenstroomt. In 2014 werden een bufferbekken en -zone aangelegd als antwoord op de zware overstromingen in de voorgaande jaren. Molenwegelpad, het wandelgebied Reepje, het prachtige speelbos

 

Dat ook de Eerste Wereldoorlog hier gewoed heeft word ook duidelijk met twee militaire kerkhoven: het Poperinghe Old Military Cemetry en het Nine Elms British Cemetery.

Juiste wandelafstanden van de Hoppelandtocht zijn: 7,5 - 12,3 - 14,8 - 19,4 en 26,5 km

De 2 kleinste afstanden zijn rolstoelstoegankelijk.

Het spoorwegstation van Poperinge ligt op het eind van de spoorlijn Kortrijk-Poperinge en ligt op wandelafstand van de startzaal.   Er is bewijzering voorzien.

Startplaats:   Sint-Janscollege

                    Burgemeester Bertenplein 32

                    8970 Poperinge

 

Donderdag 21 juli 2022

Witsoonetocht Krombeke

Zeer rustige wandelwegen door Bardelenbos en omgeving, de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren en het Sint-Sixtuswandelpad. Grotere afstanden trekken door het Loviedomein met het bos 't Jagershof, gehucht 't Vogeltje. Wandelplezier in het Hoppeland!

 

Startplaats:   OC De Bampoele

                      Andreas Verbrigghestraat 1

                      8972 Krombeke

Zondag 30 oktober 2022

Frontieretocht in Watou

 

 

Startplaats ligt pal aan de grens, ideaal om soms flirtend over de Schreve van Frans-Vlaanderen te gaan. Brouwers- en kunstdorp Watou, Smouthoukpad, Warandepad, het Helleketelbos. Aanrader als je houdt van rust, gezonde lucht, natuur in herfsttooi!

Startplaats:   OC De Bollaard

                   Winnezeelestraat 18

                   8978 Watou

Woensdag 22 februari 2023 

Rookoptocht in Reningelst

 

 

Een rustige wandeltocht in en om Reningelst en naar gehucht De Brabant (op grondgebied Westouter). Lichtgolvend parcours tussen Poperinge en Heuvelland met ommetje over de Franse grens. Ruime verzorgde rustpost.
Er worden afstanden voorzien tussen 5 en 26 km zodat er voor elk wat wils is, waarvan minstens één toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens

Startplaats:    Zaal Rookop

                     Heuvellandseweg 1B

                     8970 Reningelst

 

2022-04-10 Banner Facebook - aankondiging.jpg