top of page

Onze tochten

Woensdag 21 februari 2024 

Op 21 februari organiseren wij onze 18de Rookoptocht in Reningelst, gelegen tussen Poperinge en de Franse grens. Het is de meest zuidelijk gelegen deelgemeente van Poperinge. Alhoewel we het nog niet ten volle tot de Westvlaamse heuvelstreek rekenen, klimt het reliëf aan de zuidrand toch reeds op tot 75 meter boven hetzeeniveau. Hier bieden wij zeker een uitgelezen parcours in het glooiende landschap.
 

Deze midweektocht start in O.C. Rookop, nabij de kerk, gebouwd op de vroegere site van Brouwerij Six, waar destijds het Rookopbier gebrouwen werd.
 

De verschillende wandelafstanden zijn: 5 – 10 – 15 – 20 - 24 km.


Het zal een wandeling worden van rust en zeer mooie landschappen, slenterend langs veldwegen en tarmacjes, in een landschap met vele boerderijen.
Clubleden die deelnemen aan deze tocht krijgen, na gescand en betaald te hebben, een gele jeton ter waarde van een consumptie van € 1,50.
Parkoersmeester van deze tocht is Carlos, maar bij deze moeten we Willy Jaecques van harte bedanken voor het jarenlang uittekenen van de vorige edities.

 

Startplaats:     OC Rookop

Heuvellandseweg 1

 Reningelst (Poperinge)

zondag 14 april 2024

Hoppelandtocht Poperinge

 

 

Het spoorwegstation van Poperinge ligt op het eind van de spoorlijn Kortrijk-Poperinge en ligt op wandelafstand van de startzaal.   Er is bewijzering voorzien.

 

Startplaats: Sint-Janscollege

                  Burgemeester Bertenplein 32

                   8970 Poperinge

zondag 21 juli 2024

Witsoonetocht Krombeke

Op zondag 21 juli 2024, de Belgische Nationale Feestdag, wordt Krombeke voor de 38e keer “the place to be” althans, wat het wandelen en gezellige sfeer betreft. Het wordt een mix van wandelsport en natuur. Dit jaar is het opnieuw een Bonustocht, een beschermde tocht dus, concreet, alle wandelaars krijgen dubbele punten voor hun club.

 

 

 

Starten tussen 7u00 en 15u00 in het OC De Bampoele in Krombeke.

 

Startplaats:        OC De Bampoele

                 Andres Verbrigghestraat 1a

                 8972 Krombeke

Zondag 27 oktober 2024

Frontieretocht in Watou

Startplaats ligt pal aan de grens, ideaal om soms flirtend over de Schreve van Frans-Vlaanderen te gaan. Brouwers- en kunstdorp Watou, Smouthoukpad, Warandepad, het Helleketelbos. Aanrader als je houdt van rust, gezonde lucht, natuur in herfsttooi!
Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mits het invullen van een inschrijfkaart.

Startplaats:   OC De Bollaard

                   Winnezeelestraat 18

                   8978 Watou

 

 

2024-02-21 18e Rookoptocht Reningelst - aankondiging web.jpg
bottom of page