top of page

Onze tochten

 

 

 

zondag 9 april 2023

Hoppelandtocht Poperinge

 

Onze parkoersbouwer Carlos Duerinck heeft opnieuw een mooie wandeltocht uitgetekend en zoals je ziet is er voor elk wat wils:
7,1 – 9,2 – 12,1 – 15,3 – 22,4 – 27,4 km.


Volgens de gekozen wandelafstand kom je o.a. volgende zaken tegen: het prachtige Burggraaf Frimoutpark, vernoemd naar de eerste Belgische astronaut en ereburger van de stad Poperinge, enkele klinkende toeristische plaatsen zoals Talbot House, enkele historische “bachtewegels”, het Quintenswandelpad en het Tsjoekebos (jong speelbos vlak naast de Vleterbeek)… Dat brengt je meteen in het groene en landelijke deel van de tocht. Binnen de ring liggen nog verrassende wandelpaadjes, o.a. langs de Bommelaarsbeek en de Vleterbeek. Die laatste is een snelstromende beek die ontspringt aan de Catsberg in Frankrijk en via Abele Poperinge binnenstroomt. In 2014 werden een bufferbekken en -zone aangelegd als antwoord op de zware overstromingen van de voorgaande jaren. Verder is er nog het Molenwegelpad en het wandelgebied rond het Reepje (’t Riptje op zijn poperings): daar lag een van de “overdrachten”, honderden jaren geleden toen de Vleterbeek bevaarbaar was tot aan de IJzer bij Elzendamme (vandaar de naam Poperingevaart).
 

Algemene rustpost is de zeer ruime zaal Maekeblyde, een tweede rustpost is er (afhankelijk van de gekozen afstand) bij Heidi langs de Abeelseweg.

De 2 kleinste afstanden zijn rolstoelstoegankelijk.

 

Het spoorwegstation van Poperinge ligt op het eind van de spoorlijn Kortrijk-Poperinge en ligt op wandelafstand van de startzaal.   Er is bewijzering voorzien.

 

Startplaats:   Sint-Janscollege

                  Burgemeester Bertenplein 32

                   8970 Poperinge

 

vrijdag 21 juli 2023

Witsoonetocht Krombeke

 

Zeer rustige wandelwegen door Bardelenbos en omgeving, de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren en het Sint-Sixtuswandelpad. Grotere afstanden trekken door het Loviedomein met het bos 't Jagershof, gehucht 't Vogeltje. Wandelplezier in het Hoppeland!

Startplaats: OC De Bampoele

                 Andres Verbrigghestraat 1a

                 8972 Krombeke

Zondag 29 oktober 2023

Frontieretocht in Watou

De Frontieretocht start vanuit het OC de Bollaard in Watou. Duizenden mensen bezoeken in de zomer de Poperingse deelgemeente omwille van het Kunstenfestival (20.000 in 2022). Bijgenaamd “dorp van hoge gisting” is het ook een brouwersdorp: op de Kleine Markt wandel je voorbij het Brouwersmonument.


We steken af en toe de schreve over, de grens met Frans-Vlaanderen, om wat grenssfeer op te snuiven. Volgens de gekozen wandelafstand volg je een stuk van het Warande- en het Smouthoukpad en nog zoveel rustige wandelwegen. De grotere afstanden volgen nog een golvend wandeltraject naar het Helleketelbos met zijn mooie herfstkleuren.

Startplaats:   OC De Bollaard

                   Winnezeelestraat 18

                   8978 Watou

Woensdag 21 februari 2024 

Telkens een hertekende rustige wandeltocht in en om Reningelst en naar gehucht De Brabant. Licht golvend parcours tussen Poperinge en Heuvelland met ommetje over de Franse grens. Ruime verzorgde rustpost.

Startplaats:   OC Rookop

                   Heuvellandseweg 1

                   8970 Reningelst (Poperinge)

 

 

2023-04-09 Hoppelandtocht aankondiging FB.jpg
bottom of page