top of page

Onze tochten

vrijdag 21 juli 2023

Witsoonetocht Krombeke

 

Op 21 juli, de Belgische Nationale Feestdag, wordt Krombeke voor de 37e keer “the place to be” althans, wat het wandelen en gezellige sfeer betreft. Het wordt een mix van wandelsport en natuur. Dit jaar is het opnieuw een Bonustocht, een beschermde tocht dus, concreet, alle wandelaars krijgen dubbele punten voor hun club.

 

De verschillende wandelafstanden:

5,1 – 10,2 – 15,8 – 20,8 – 26,7 km.

De kortste afstand is toegankelijk voor rolwagens.

Onze parkoersbouwer Carlos zorgt voor een gevarieerd wandelparkoers, dus zowel de recreant, de gezinswandelaar als de geoefende stapper komt er aan zijn trekken.

Traditiegetrouw situeren de verschillende wandelparkoers zich vooral in en rond de bosrijke omgeving van de militaire begraafplaats Dozinghem: het Bardelenbos,  Canadabos,  de Abdij van Westvleteren, het prachtige Loviedomein (waar we vrije doorgang krijgen) en het gehucht het Vogeltje.

Starten tussen 7u00 en 15u00 in het OC De Bampoele in Krombeke.

 

Startplaats:        OC De Bampoele

                 Andres Verbrigghestraat 1a

                 8972 Krombeke

Zondag 29 oktober 2023

Frontieretocht in Watou

De Frontieretocht start vanuit het OC de Bollaard in Watou. Duizenden mensen bezoeken in de zomer de Poperingse deelgemeente omwille van het Kunstenfestival (20.000 in 2022). Bijgenaamd “dorp van hoge gisting” is het ook een brouwersdorp: op de Kleine Markt wandel je voorbij het Brouwersmonument.


We steken af en toe de schreve over, de grens met Frans-Vlaanderen, om wat grenssfeer op te snuiven. Volgens de gekozen wandelafstand volg je een stuk van het Warande- en het Smouthoukpad en nog zoveel rustige wandelwegen. De grotere afstanden volgen nog een golvend wandeltraject naar het Helleketelbos met zijn mooie herfstkleuren.

Startplaats:   OC De Bollaard

                   Winnezeelestraat 18

                   8978 Watou

Woensdag 21 februari 2024 

Telkens een hertekende rustige wandeltocht in en om Reningelst en naar gehucht De Brabant. Licht golvend parcours tussen Poperinge en Heuvelland met ommetje over de Franse grens. Ruime verzorgde rustpost.

Startplaats:   OC Rookop

                   Heuvellandseweg 1

                   8970 Reningelst (Poperinge)

zondag 14 april 2024

Hoppelandtocht Poperinge

 

 

 

 

De 2 kleinste afstanden zijn rolstoelstoegankelijk.

Meer info volgt later.

 

Het spoorwegstation van Poperinge ligt op het eind van de spoorlijn Kortrijk-Poperinge en ligt op wandelafstand van de startzaal.   Er is bewijzering voorzien.

 

Startplaats: Sint-Janscollege

                  Burgemeester Bertenplein 32

                   8970 Poperinge

 

 

bottom of page