top of page

Vind hier alle nieuwtjes

1-6-2024

 

Onze nieuwe clubblad staat online op de website onder clubbladen. . Hierin vind je meer info de parcours van  de 38e Witsoonetocht in Krombeke, het clubkampioenschap van de wandelfederatie, onze daguitstappen naar andere clubs sinds 1990 en ons clubfeest in november.    Eveneens vind je er een kort verslag van onze busreis naar Maarkedal op zaterdag 22 juni 2024 in.

 

 

11-4-2024

Het nieuwe clubblad werd online geplaatst.   Hierin vind je  meer info over onze komende Hoppelandtocht op zondag 14 april 2024 Poperinge en de busreis naar Maarkedal op 22 juni 2024.   Eveneens plaatsen we een verslag van onze Rookoptocht in Reningelst op 21 februari laatsleden door Frans D'Haeyere.

2-1-2024

Bij de secretaris zijn nog een paar Walking in Belgium wandelkalenders 2024 te bekomen.  Kostprijs  € 8, in de boekhandel kost de wandelkalender e € 17.

2-1-2024

Om onze leden eens extra te bedanken komt er vanaf volgend jaar op onze eigen 4 wandeltochten iets nieuws.

We hebben er heel goed over nagedacht, geen systeem van spaarkaarten enz… Het systeem dat we zullen toepassen is iets dat we overnemen van een bevriende club verderop, bij hen is het een succes. Heel kort komt het hier op neer: Witsoonestappers die deelnemen aan een van onze eigen tochten krijgen, eens voldaan aan de inschrijving (d.w.z. gescand en betaald) een gele jeton ter waarde van de inschrijving (€ 1.50).
De leden kunnen dus eigenlijk gratis wandelen op onze eigen wandeltochten

1-1-2024

 

Het nieuwe clubblad werd online geplaatst, hierin worden heel wat nieuwtjes gedeeld, waaronder:  het verslag van onze Frontieretocht op zondag  29 oktober 2023 door Frans D'Haeyere, een reisverslag  van  onze 1-dags busreis naar Beloeil (Henegouwen) op zondag 22 oktober 2023 en onze komende Rookoptocht in Reningelst op woensdag 21 februari 2024.

,

 

Momenteel telt de club 291 leden.

 

Vragen, suggesties, wandelervaringen, uitslagen, enz…laat het ons weten,

doormailen mag ook:

huyghe.erik@telenet.be of secretaris@witsoonestappers.be.

 

1-1-2024

Vind vanaf  vandaag meer info over de parcours van de komende Rookoptocht in Reningelst op woensdag 21 februari 2024 onder de rubriek kalender.

1-1-2024

De Witsoonestappers  wensen alle wandelaars alvast een leuk 2024 met veel veel vriendschap en veel wandelplezier toe!

31-10-2023

Onze Frontieretocht in kunstdorp Watou op zondag 29 oktober 2023 kon maar liefst 936 wandelliefhebbers bekoren.   

We konden ook rekenen op 42 medewerkers om onze 3 verzorgde rustposten te bemannen.   Bij deze wensen wij dan ook al onze medewerkers nog eens oprecht te bedanken voor hun harde inzet op onze 4 organisaties doorheen het jaar door .   Vrijwilligers zijn  een kostbaar goed.   Zonder vrijwillige medewerkers geen Rookoptocht, geen Hoppeland, geen Witsoonetocht, en ook geen Frontieretocht.

Door een tekort aan vrijwilligers zijn een aantal clubs verplicht organisaties vanaf 2023 te schrappen of  zelfs helemaal te stoppen met organiseren.   Dit kan telkens vastgesteld worden in Walking Magazine of in de wandelkalender.

Gezocht: enthousiaste nieuwe medewerkers

Leve het wandelen!

Maar iedere organisatie vraagt inzet van bestuur en medewerkers. Om de toekomst van onze club veilig te stellen, willen we graag onze ploeg medewerkers verruimen. Ben je bereid om toe te treden tot onze toffe ploeg medewerkers, neem dan contact op: secretaris@witsoonestappers.be ofwel +32 472 21 27 01 (Erik) of bij een van de andere bestuursleden, alvast bedankt.

• Aan de leden die hun lidgeld hernieuwen voor 2024, geven we geen nieuwe lidkaart, maar wel een hernieuwingsbrief als betaalbewijs, de huidige PVC lidkaart blijft op die manier geldig. Samen met de brief krijg je ook het mutualiteitsattest 2023 (lidgeld komt in aanmerking voor volledige terugbetaling bj de meeste mutualiteiten). Dit attest is reeds ten dele ingevuld en moet door het lid aangevuld worden. Het is belangrijk dit attest pas in te dienen bij de mutualiteit vanaf 1-1-2024. Voor wie pas nu bij de club komt wordt een lidkaart afgedrukt (op de speciale lidkaartbrief), dat is een tijdelijke lidkaart. 1 à 2 Maanden na aanmelding krijgt het lid dan automatisch een PVC lidkaart opgestuurd vanuit Wandelsport Vlaanderen. Na ontvangst dient de voorlopige kaart vernietigd te worden.

• Ondanks de mindere inkomsten door het niet doorgaan van enkele van onze tochten in 2020 en 2021 blijft het lidgeld voor 2024 spotgoedkoop : € 15 voor volwassen / voor kinderen tot 12 jaar is  € 10, spotgoedkoop wanneer je het vergelijkt met de lidgelden van andere sportfederaties.   Dit kan volledig gerecupereerd worden via de meeste mutualiteiten.

10-2-2022

Met ons nieuw statuut als vzw gaat ook een nieuw bankrekeningnummer:  BE30 1030 7822 4811 

10-12-2021

Onze club is vanaf heden een vzw, dus de  naam van onze club is vanaf heden Witsoonestappers Krombeke vzw.

• Na het overlijden van onze voorzitter Bertin Ryckeghem heeft het clubbestuur unaniem beslist dat Martin Hommez de nieuwe voorzitter wordt.

Er is een nieuw clubkampioenschap sinds 1 januari 2022 in vervanging van het vroegere wisselbekerklassement. Clubs zullen onderverdeeld worden volgens ledenaantal. Meer informatie komt er nog later maar het bijzonderste zal zijn dat wanneer je gaat wandelen naar een georganiseerde wandeling, je punten kan sprokkelen voor je club: 1 punt voor een gewone tocht, 2 voor een bonustocht, 3 op een regionale wandeldag en 5 op een nationale wandeldag.

bottom of page